Du är här

Assistenten Robert Campbell:

”Att bidra till att skapa mening för en annan människa känns bra, helt enkelt.”

Robert Campbell började arbeta som assistent på Vi Omsorg för 14 år sedan. Efter att tidigare ha jobbat som säljare var skillnaden i arbetstempo omvälvande:

– Första tiden tyckte jag att jag ”gjorde ingenting” större delen av tiden. Jag jämförde mot mitt gamla jobb där tiden som räknades var den där man producerade något. Fjorton år senare ser jag det inte på samma vis.

Som assistent delar man mycket tid med sin kund. Det betyder ett stort ansvar men också väldigt stor frihet.

– Dagarna ska fyllas med ett vettigt innehåll. Om vädret är bra kanske vi är i skogen eller åker och fiskar. Andra dagar är man hemma och tar det lugnt. På många sätt har man stor frihet i arbetet, men också ett stort ansvar.

– Jag trivs med mitt arbete av flera skäl. Att bidra till att skapa mening för en annan människa känns bra, helt enkelt.  Jag trivs bra med mina kollegor också. Det är naturligtvis A och O. Jag tror att det är en bransch som drar till sig humanister. Det vore svårt att jobba som assistent om man inte hade ett genuint intresse för människor.

– Som assistent jobbar man mycket men har också mycket fritid. Man jobbar i långa pass och är ledig i långa pass. Håller man på med något annat en del av sin tid, till exempel idrott eller musik, så är assistentyrket bra för att det ger mycket tid även till detta.

– Assistent är ett viktigt arbete, skriv det, avslutar Robban och beger sig mot aktivitetsrummet för en omgång Wii tillsammans med sin kund.