Du är här

Juridisk hjälp - Vi finns här för att stötta, guida och hjälpa dig

Ett stort plus för dig som funderar på att bli kund hos Vi Omsorg, är att du får stöd och hjälp i juridiska frågor. Juristerna hos Vi Omsorg är experter på LSS, Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade, samt att tolka lagar, regler och beslut. Våra jurister hjälper dig med det mesta, till exempel rådgivning, ansökningar och överklaganden.

Från ansökan till beslut 

Beslut från Försäkringskassan och kommun kan ibland vara svåra att tolka. Det kan också vara utmanande att själv förmedla vad man behöver säga för att situationen ska bli beskriven på ett rättvist sätt. Vi Omsorg finns med dig under hela händelseförloppet.

Vi hjälper dig med bland annat:

 

  • hur man skriver en ansökan för att beviljas personlig assistans 
  • vilka intyg som kan krävas i samband med ansökan
  • att sammanställa  dina individuella behov och vad du behöver för att få personlig assistans beviljad
  • omprövning och överklagande av beslut om du inte är nöjd med beslutet 
  • möjlighet till utökade timmar om ditt behov har förändrats och du behöver mer assistanstimmar än tidigare
  • tillfälliga timmar om du behöver extra assistanstimmar under en kortare period

Alltid på din sida med dig i fokus

Juristerna är specialiserade på frågor som kan uppstå inom personlig assistans och det är alltid du och dina behov som står i fokus. Vi står på din sida i vått och torrt. Vi vill att du, oavsett om du själv, en anhörig eller god man söker personlig assistans till dig, alltid ska känna vår varma och familjära kultur som är en stor del av oss på Vi Omsorg. Med en kompetent  jurist i ryggen förbättras också förutsättningarna för att din personliga assistans ska bli så bra som den maximalt kan. 

Vi Omsorg erbjuder juridisk hjälp och personlig assistans i hela Dalarna. Våra lokalkontor hittar du i Mora och Borlänge, men vi hjälper givetvis också dig som söker personlig assistans inom angränsande regioner och områden. Vår juridiska hjälp är alltid kostnadsfri oavsett utfall.

Hör av dig till oss via formuläret nedan eller på 010-207 16 50 så berättar vi mer!