Du är här

Kalee Mala

Kalee Mala flyttade till Sverige på 90-talet och har hunnit arbeta med flera olika saker innan hon hittade till Vi Omsorg.

– Vi Omsorg är mitt första arbete inom vården, berättar Kalee. Först jobbade jag på fabrik ett tag. Det blev varsel och jag blev utan jobb.

Åtta år med Thaivagn
– Jag startade eget och började sälja mat från en Thaivagn. Jag jobbade helt ensam och höll på med det i åtta år. Det var ett roligt jobb också! Jag lärde känna mycket folk! Men sen flyttade varuhuset som jag hade vagnen uppställd vid, och jag kunde inte flytta med.

Nya tag
– Jag la ner mitt företag, berättar Kalee vidare. Jag fick en del erbjudanden om nytt jobb. Att det blev just Vi Omsorg beror på att jag råkade träffa dem på en mässa och fick bra kontakt med dem.

Hur blev du anställd?
– Jag skrev ett brev om mig själv till dem och fick komma till dem för intervju. Sedan blev jag  antagen som vikarie. Jag blev jätteglad! Sedan hade jag en inskolningsperiod i arbetet. Nu har jag gått som vikarie ett tag och tycker att det känns toppen! Det är underbart att ha ett jobb! Och jag trivs bra också. Jag har lärt mig massor. Jag vill gärna fortsätta arbeta här. Jobbet ger mig en bra balans i livet.

Vilka egenskaper är viktiga för en personlig assistent?
– Tålamod och försiktighet tror jag är de viktigaste egenskaperna för en personlig assistent, säger Kalee.

Vad gör du på fritiden?
– I Thailand, där jag kommer ifrån, finns det mest sommar och regnperiod, berättar Kalee. Jag tycker om att det finns årstider i Sverige! Jag vilar och hämtar kraft, jag motionerar och försöker hålla mig stark. Sedan håller jag på med nåt jag drömt om länge, nämligen att lära mig fotografera och att lära mig lägga ut bilder på webben!

> Läs fler intervjuer med medarbetare

 

Kontakta oss redan idag!

Vi Omsorg är ett av Sveriges äldsta assistansbolag. Hemma i Dalarna är vi bland de som har flest kunder och medarbetare. Fler än 300 personliga assistenter står redo att hjälpa dig! Vi finns i hela länet och har kontor i Mora och Borlänge. Du når oss på 010-207 16 50 eller via formuläret nedan.

Ring oss redan idag på
010-207 16 61
eller nedan