Du är här

Louise Westerberg

"Det som fick mig att vilja prova på arbetet från början var möjligheten att få göra skillnad i någon annans liv."

Vilken väg ledde dig fram till det jobb som personlig Assistans på Vi Omsorg?
– Jag hade jobbat utomlands i 2 år och blev sedan sjukskriven för utmattning. När jag skulle börja jobba igen så hörde min tidigare kollega Liselott av sig som sa att hon trodde att jag skulle passa in i deras grupp och att de behövde personal. Eftersom att jag hade jobbat som personlig assistent tidigare så kändes det som en bra start för mig efter utmattningen, just för att arbetet inriktar sig på en enda person. 

– Så 2013 började jag arbeta som personlig assistent. Jag hade läst klart mina 2 år på Karlstads univeristet, det var dags att flytta hem till Mora igen och jag behövde ett jobb. Jag sökte runt till alla möjliga arbetsgivare och Vi omsorg var en av dem. 

Trivdes du bra med arbetet som personlig assistent redan från start?
–  Från början tyckte jag att det var en hel del att lära sig och att ta in men jag kom ganska snabbt in i arbetet. Jag har alltid tyckt om att jobba med människor så det flöt på bra. Jag vet att jag från början tänkte att, "oj, vilken nära kontakt man får med sin brukare!".

– Jag trivs jättebra i min arbetsgrupp. Vi har en liknande grundsyn på det mesta och då blir det ju lätt att arbeta tillsammans. Vi stöttar varandra och gör allt för att vår kund ska ha det så bra som möjligt. Sen är vi olika personligheter så klart och den sociala delen betyder massor för mig. Jag har en mycket bra, lyhörd och inkännande chef som har hand om vår grupp. Hos henne kan man få stöttning när man behöver och hon ser till gruppens och brukarens bästa. Min brukare är en underbar människa! Bland de saker jag uppskattar mest med mitt arbete är friheten. Och att hitta på roliga saker att göra tillsammans med min brukare.

 

 

– Det jag tycker är skiljer Vi Omsorg från andra assistansbolag är att man har ett bättre fokus på kunden. Det finns också en bra styrning i företaget, med bra människor som jobbar på kontoret. Och som assistent upplever jag också att jag har bättre kontakt med folk i ledningen och kundansvariga. Speciellt eftersom det finns ett lokalkontor här i Mora, där jag bor. 

– En annan bra sak med Vi Omsorg är att de anordnar aktiviteter! Både för brukare och personal. Och jag tror att många känner en stor trygghet med Vi Omsorg, det gäller både anhöriga som jag träffar, kunder och assistenter.

– Att vara personlig assistent ger mycket tid över till annat också. För min del blir det till exempel att plugga, leda träningspass, dansa och att umgås med familj och vänner. 

Trivs du bra i Mora? 
– Ja! Det är lagom stort, nära till naturen, fin omgivning och så har jag hela min familj i Mora; jag har min pojkvän, syster och pappa här. Och jag har nyligen blivit moster ☺

 

 

Kontakta oss redan idag!

Vi Omsorg är ett av Sveriges äldsta assistansbolag. Hemma i Dalarna är vi bland de som har flest kunder och medarbetare. Fler än 300 personliga assistenter står redo att hjälpa dig! Vi finns i hela länet och har kontor i Mora och Borlänge. Du når oss på 010-207 16 50 eller via formuläret nedan.

Ring oss redan idag på
010-207 16 61
eller nedan