Du är här

Nicklas Ström

Nicklas Ström flyttade till Mora för 18 år sedan. ”Jag flyttade från Norrköping till Mora för kärleken”, berättar Nicklas. ”Från början jobbade jag på fabrik men så småningom tröttnade jag på det.”

– Att jobba på Vi Omsorg är ett otroligt fritt jobb! Jag har jobbat på fabrik, röjt i skogen och mycket annat. Jag hade inte jobbat inom vården innan jag började jobba på Vi Omsorg men det är något jag alltid har varit nyfiken på. Min kund och jag klickar perfekt! Jag har jättebra kontakt med hans föräldrar också och arbetsgruppen är toppen!

– När jag jobbade på fabrik var det sällan speciellt roligt att gå till jobbet men här är det bara kul!

Vad är det som är så bra med Vi Omsorg?
– Vi Omsorg ordnar många aktiviteter som man kan vara med på eller avstå från, beroende på vad kunden har för förmåga. Hundspann i Grönklitt, Bowling, sång och annat. Det ger gemenskap och aktiverar alla sinnen!

– Sen gör vi en massa saker med en annan grupp, som vi kan hitta på lite av varje med. Vi rådgör med anhöriga och det händer att vi åker på en fiskeresa eller till och med utomlands.

Har du jobbat i andra assistansbolag tidigare?
– Jag har testat att jobba i motsvarande verksamhet men i kommunal regi och tycker att det är en helt annorlunda. Det är mycket mer uppstyrt på kommunen. Att jobba i en kommunal verksamhet är en helt annan sak  än att jobba i ett privat assistansbolag. Man är mycket friare här, definitivt.

Vad betyder jobbarkompisarna för dig?
– Alla i vår arbetsgrupp är alla väldigt olika och det gör att vår kund får komma ut på många olika saker. Och så är vi ärliga mot varann, vi säger vad vi tycker i stället för att prata skit bakom ryggen på varann.

Vad gör du på fritiden?
– Det finns så mycket häromkring. Jag är ute mycket. Jag är intresserad av hundar och har två korthåriga Fortstrar. Sen håller jag på mycket med idrott. Mountainbike, längdskidor och löpning till exempel. Jag är ute mycket med min kund också som också gillar att vara ute.

Finns det något du personligen lärt dig av att arbeta som assistent?
– Att hjälpa människor kan ge en ordentlig kick! Min kund lever ett aktivt liv och jag har har lärt mig mycket av de här sju åren. Framför allt att man inte ska ta allting för givet. Man ska inte klaga på småsaker i livet, tycker jag.

> Läs fler intervjuer med medarbetare

 

Kontakta oss redan idag!

Vi Omsorg är ett av Sveriges äldsta assistansbolag. Hemma i Dalarna är vi bland de som har flest kunder och medarbetare. Fler än 300 personliga assistenter står redo att hjälpa dig! Vi finns i hela länet och har kontor i Mora och Borlänge. Du når oss på 010-207 16 50 eller via formuläret nedan.

Ring oss redan idag på
010-207 16 61
eller nedan