Du är här

Personligare assistans med hjärtat i Dalarna

Vi har funnits sedan 1995 då LSS initierades och är ett av företagen med längst erfarenhet av personlig assistans. Med våra drygt 300 medarbetare är vi också ett av de största assistansbolagen i Dalarna.

Att vi är så många beror helt och hållet på att många kunder har valt att placera sitt förtroende hos just oss.
Vi är ödmjuka inför detta. Samtidigt ser vi det som ett kvitto på att folk trivs med oss och med det vi har att erbjuda.

Vad är så speciellt med Vi Omsorg?

1. Erfarenhet och lokal förankring
Vi har längst erfarenhet av alla assistansbolag som är verksamma i regionen. Vi satsar givetvis också mycket på att hålla våra kunskaper up-to-date med vidareutbildning, kurser och föreläsningar.
Dalarna är vår självklara hemvist ända sedan starten. Med våra kontor i Mora och i Borlänge har vi nära till alla våra kunder.

2. Storlek
Med 300 st personliga assistenter är Vi Omsorg en stor organisation. Det innebär att det är enklare för oss att ta höjd för det oförutsedda. Att exempelvis bemanna grupper snabbt eller att täcka upp vid sjukfrånvaro. Bakom oss finns också våra ägare, Team Olivia, som är en ännu större organisation, med verksamhet över hela Norden. Alla assistansbolag i koncernen har gemensamma värderingar och arbetar på ett liknande vis, vilket kan vara en fördel om du som kund eller medarbetare ska flytta till en annan ort och behöver hitta ett assistansbolag du gillar där.

3. Trivsel
Vi brukar prata om Vi-känslan. Vi-känslan är den positiva kultur som omfamnar alla i vår organisation, kunder och anhöriga. Högt i tak, transparens och ömsesidig respekt råder. Vi har absolut nolltolernas mot alla former av kränkningar. Våra värderingar finns beskrivna i den handbok som all personal har.

Flera godsaker
Förutom dessa fördelar finns flera godsaker. Ett exempel är Juridiskt stöd. Våra högt specialiserade jurister kan hjälpa dig med allt mellan att författa skrivelser till att överklaga felaktigt fattade beslut.  

Rätt personal
Om du frågar någon som arbetar som assistent hos oss om varför de gör det så kommer du att få svar som att man gillar att jobba med människor eller att man vill ge människor en bra vardag. Vår personal trivs rätt bra! Och det beror inte på lönekuvertet utan mera på att man ingår i ett stort, varmt och positivt sammanhang. För oss är det viktigt att ha rätt personal. Människor med rätt kompetens, ett stort hjärta och en bra personlighet är alltid välkomna med sin ansökan. Vi är extremt stolta över vår personal och den trygghet och omsorg som varje kund får glädje av varje dag, året om hos Vi Omsorg.

> Här kan du läsa intervjuer med anhöriga till kunder i Vi Omsorg

> Här kan du läsa intervjuer med medarbetare i Vi Omsorg

Vårdföretagarnas kvalitetsdeklareration

Vårdföretagarnas kvalitetsdeklaration innebär att företaget öppet redovisar verksamhetens kvalitetsarbete och resultat gentemot allmänheten, beställare och beslutsfattare. Det bygger förtroende och gör det lättare att välja rätt. Du hittar Vi Omsorgs kvalitetsdeklaration längre ner på sidan.

Företagsfakta

Bolagsnamn: Vi Omsorg i Sverige AB
Org nr: 556042-8517
Vi är godkänd utövare av personlig assistans av IVO (Inspektionen för vård och omsorg).
Vi har kollektivavtal via Vårdföretagarna.
För mer information om företaget och vår ekonomi, klicka på länken här