Du är här

Ulrika Myrbråten

Ulrika Myrbråten kommer från Vika och stortrivs med jobbet som personlig assistent. Hon är en av de som arbetat länge inom Vi Omsorg.

– Jag har jobbat med samma kund i 17 år, berättar Ulrika. Jag älskar mitt jobb och älskar att jobba med människor.

Har du arbetat med andra saker innan du började på Vi Omsorg?
– Ja det har jag. Dels har jag arbetat på andra assistansbolag tidigare. Sen är jag utbildad undersköterska och barnskötare och har jobbat med barn och ungdomar. Men att vara personlig assistent är verkligen jobbet för mig. Jag trivs bäst med det! Allra bäst på Vi Omsorg!

Vilka egenskaper ska en personlig assistent ha?
– Jag tycker det är viktigt att funktionshindrade får det stöd de behöver, säger Ulrika. Så en positiv grundsyn är bra att ha. Förmågan att se möjligheter och inte bara hinder. Det är ett perfekt arbete om man tycker om att jobba med människor och klarar att ta mycket eget ansvar, säger Ulrika.
– Samarbetsförmåga är en annan bra egenskap. Det är viktigt att kunna samarbeta bra, att samverka med jobbarkompisar och anhöriga på ett bra sätt.

 

Finns det en Vi-känsla?
– Absolut, svarar Ulrika. Vi har verkligen en Vi-känsla på Vi Omsorg - min arbetsgrupp är fantastisk! Vi är noga med att jobba efter samma rutiner och strävar alla efter att göra vår kund så självständig som möjligt. Sen tycker man inte lika alla gånger, så klart. Vi har högt i tak, om det är något man inte tycker funkar på det sätt man vill så är det lätt att lyfta och prata om saker.  

– Företaget ser till att ordna olika aktiviteter till exempel föreläsningar, evenemang och mycket annat, berättar Ulrika. Det ger nya impulser och stärker Vi-känslan. Jag tycker att Vi Omsorg är ett bra företag som stödjer de här sakerna och gör att man kan göra ett bra jobb som assistent! Jag har jobbat på många olika assistansbolag, så jag vet.

Vad är bäst med att vara personlig assistent?
– Att vara assistent är ett väldigt fritt och varierat arbete, berättar Ulrika. Ofta kan man ta med sig sina intressen in i jobbet. Till exempel gillar jag att baka och laga mat, och det gör även min kund. Även om hon inte kan göra alla moment så är hon med på det hon kan. Vem älskar inte doften av nybakat bröd?

> Läs fler intervjuer med medarbetare

 

Kontakta oss redan idag!

Vi Omsorg är ett av Sveriges äldsta assistansbolag. Hemma i Dalarna är vi bland de som har flest kunder och medarbetare. Fler än 300 personliga assistenter står redo att hjälpa dig! Vi finns i hela länet och har kontor i Mora och Borlänge. Du når oss på 010-207 16 50 eller via formuläret nedan.

Ring oss redan idag på
010-207 16 61
eller nedan