Du är här

2021-02-10 / Nyheter

Vi byter system

Under förra året pågick ett arbete inom koncernen för att hitta ett bättre tidrapporteringssystem än AiAi. I höstas hittade man det man letade efter och skrev avtal med Tidvis.

I Tidvis kan vi få mycket av det som vi saknat i AiAi vad gäller uppföljning och kvalitet och vi kommer från kontorets sida att kunna spara tid på administration. Det gör att vi kommer att få mer tid att göra det vi verkligen vill, träffa våra medarbetare och våra kunder.

Vad innebär detta för dig?
För dig som assistent kommer det inte att bli några stora förändringar utan i princip enbart utseendet. För dig som är samordnare och arbetar med schema på ett annat sätt så har du lite mer att sätta dig in i. Vi kommer att se till att du får den utbildning du behöver för att känna dig trygg med bytet.

I stort innebär bytet detta:

  • ny sida att logga in på (du når sidan genom vår hemsida på samma ställe som tidigare, “Logga in” och välj sedan “Tidrapport/Tidvis”)
  • nästintill samma vy att se schema och tidrapport
  • nästintill samma sätt att tidrapportera – skillnaden blir att du genom ett enkelt klick löpande under månaden bekräftar att du arbetat ditt arbetspass.

När startar vi?
Vi startade med 15 kunder redan den 1 februari. De teamsamordnare som finns i dessa grupper plus några andra utvalda har fått en kort introduktion i grunderna i förra veckan. Mer utbildning kommer att ske framöver tillsammans med hela grupperna. Vi återkommer direkt till dem de berör med information.

För dig som är intresserad och nyfiken så har vi lagt ut information på vårt intranät om Tidvis. Vi har gjort en flik för Tidvis där bla kan hitta en kort introduktionsfilm till hur du hittar runt i systemet.
Kom ihåg att vi är alla nybörjare från start och att vi klarar mer än vad vi tror bara vi arbetar tillsammans.

Har du några frågor så tveka inte att höra av dig till kontoret på 010-207 16 50.

Fler nyheter

Sjung med med vårt sånghäfte
2022-11-18 / Nyheter

Sjung med med vårt sånghäfte

En gång i månaden har vi allsång. Det är Ubbe och Kent som hållerr i den och är på vårt kontor i Mora. På Borlänge kopplar vi upp oss och är med på länk. Det går bra att vara med hemifrån också med mobil, surfplatta eller dator. Precis alla är välkomna så var med du också. Sånghäftet hittar du här

2022-09-27

Fler får rätt till personlig assistans - lagändringar LSS

I början av 2023 kommer två lagändringar i LSS som innebär utökad rätt till personlig assistans. Lagändringarna innebär att fler kommer kunna ansöka om och få personlig assistans.  

Nedan finns en PDF där du kan läsa mer om vad lagändringarna innebär. Oavsett om du behöver ansöka om nytt beslut, utöka ett befintligt beslut eller vill byta assistansgivare så kan vi hjälpa dig. Kontakta oss idag, så hjälper vi dig vidare.